Çerez Politikası

Çerez Politikası

Güncellenme Tarihi 28.05.2021

 

ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

https://www.bengodi.com.tr domaini ASMADAN TARIM ÜRÜNLERİ VE BAĞCILIK SAN. VE TİC. A.Ş (bundan böyle kısaca “Asmadan” olarak anılacaktır) tarafından kullanılmaktadır. Asmadan olarak, çevrimiçi sitemizi ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyiminizi geliştirmek ve sitemizin çalışması için çerezler, pikseller, gifler vb. (“Çerez”) kullanımına izin verilmektedir. Çerez, siteyi ziyaret ettiğinizde tarayıcınız aracılığıyla bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza kaydedilen küçük boyutlu bir metin dosyasıdır. Çerezler, çoğunlukla kişiyi doğrudan tanımlayabilecek veri içermeyen rastgele oluşan numara ve harflerden oluşmaktadır.

Sitemizde Çerezlerin kullanım 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere sair mevzuatlara uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Aydınlatma Metni, sitemizi kullanarak ve çerez koşullarını kabul etmiş olduğunuzda tarafımızca işlenmekte olan çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgilendirme amacıyla düzenlenmiş olup, sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi anlatmaktadır.

Asmadan olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Kısacası, işbu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihi en üstedir.

ÇEREZLER HAKKINDA

 

Asmadan tarafından, sitede verilen Hizmetler kapsamında birtakım kişisel verileriniz işlenmektedir. Bu kişisel veriler şunları içerebilir:

 

Asmadan, yukarıda anılan kişisel verilerden bazılarını teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, internet sitesini kaç kişinin kullandığını, bir kişinin internet sitesini hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar kaldıkları hakkında istatistiksel bilgileri elde etmeye ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel veri almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

KİŞİSEL VERİ TOPLAMANIN YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirketimizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Çerez Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

 

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILABİLECEĞİ

 

6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu’nun 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileriniz mevzuat uyarınca gerekli olan hallerde, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleşmesi ile sınırlı olarak, mevzuata uygun olarak, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabiliriz.

 

HANGİ ÇEREZLER HANGİ AMAÇLARLA KULLANILMAKTADIR?

Genel Olarak

Asmadan olarak, https://www.bengodi.com.tr sitemizde çeşitli amaçlarla çerezler kullanılmakta ve bu çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi işlemekteyiz. Bu amaçlar başlıca şunlardır;

Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Site’de oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site içerisinde farklı sayfalara geçtiğinizde oturumunuzun devam etmesini sağlar.

SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

Aşağıda sitemizde kullandığımız çerezleri bulabilirsiniz.

İnternet Sitesi’nde kullanılmakta olan çerez (Cookie) türleri aşağıda gösterilmektedir:

Zorunlu çerezler

Zorunlu çerezler internet sitemizin güvenlik, ağ yönetimi, erişilebilirlik gibi temel özelliklerini aktif eden çerezler olup, bu çerezler internet sitesinin doğru çalışması için zorunludur. Bu çerezler tarafından toplanan bilgiler pazarlama amaçlı kullanılamaz. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmezse sitenin çeşitli bölümleri çalışmayabilir. Örneğin, Site’de oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site içerisinde farklı sayfalara geçtiğinizde oturumunuzun devam etmesini sağlar.

 

ÇEREZLERİN KULLANIMINI NASIL KONTROL EDEBİLİRİM VE/VEYA DURDURABİLİRİM?

 

Tarayıcınızı tüm çerezleri reddetmek veya bilgisayarınıza bir çerez gönderileceğinde bunu belirtmek üzere ayarlayabilirsiniz.  Ancak, bu, sitelerimizin veya hizmetlerimizin düzgün çalışmasını engelleyebilir.  Tarayıcınızı, taramayı her bitirdiğinizde çerezleri silecek şekilde de ayarlayabilirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar vasıtasıyla, internet tarayıcınızın tipine uygun olarak çerez (cookie) kullanımını engelleyebilirsiniz:

 

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google AdWords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

BİLGİ GÜNCELLEME VE DEĞİŞİKLİK

 

Asmadan, gizlilik ve veri koruma prensiplerini güncel tutmak ve ilgili mevzuata uygun hale getirmek için işbu Gizlilik Politikası’nın içeriğini dilediği zaman değiştirebilir. Değişen Gizlilik Politikası https://bengodi.com.tr internet sitesinde ilan edilecektir. Gizlilik Politikası’nın güncel haline  https://bengodi.com.tr adresinden sürekli olarak ulaşmanız mümkündür. İşbu Gizlilik Politikası’nın değiştirilmesinden sonra Asmadan’ın hizmet ve/veya uygulamalarını kullanmaya devam etmeniz halinde yapılan değişiklikleri kabul ettiğiniz varsayılır. Asmadan’ın değişiklik yaptığı Gizlilik Politikası hükümleri internet sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

VERİ SAHİBİ OLARAK HAKLARINIZ NELERDİR?

 

6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca veri sahipleri,

 

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme

 

haklarına sahiptir.

 

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi,  tarafımıza iletmeniz halinde başvurularınız en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Asmadan’ın KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

 

Veri Sahibi, işbu Çerez Politikası’na konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri Sahibi’nin güncel bilgileri sağlamamış olması halinde Asmadan’ın herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

 

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin Asmadan tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 

Asmadan olarak sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla iş bu aydınlatma metninin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkını saklı tutarız. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik sitede veya herhangi bir kamuya açık mecrada yayınlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin başında bulabilirsiniz .

 

Kişisel verilerinizin Asmadan tarafından işlenme hakkında daha detaylı bilgi için https://www.bengodi.com.tr adresinde yer alan Asmadan Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nı okumanızı tavsiye ederiz.

 

İletişim bilgileri

Adres: Minareliçavuş Bursa Osb Mah. Yeşil Cad. No:15 Nilüfer /Bursa

Tel: +90 286 814 12 33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnternet sitemizden güvenli ve verimli bir şekilde faydalanabilmeniz için internet sitemizde zorunlu çerezler kullanılmaktadır. İnternet sitemizi kullanmaya devam etmeniz halinde, çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.
Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Politikası Metni’ni incelemenizi rica ederiz.